Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg hotellet på Torekällbergets parkering

Ägaren, Qetar AB, till den lilla fastigheten där den nerbrunna restaurangen på Torekällberget låg vill bygga ett hotell på platsen. Ett hotell som behöver rymma 150 till 200 rum för att bli lönsamt.

Det innebär vissa utmaningar och jag behöver knappast lista dem här.

För dig som är pluskund [+]: Flera oroliga över byggplaner på Torekällberget – företaget bakom projektet träffade allmänheten

Om vi i stället låter Qetar köpa eller byta till sig parkeringen tillhörig Berget löser vi de flesta problemen.

För pluskunder [+]: Vill bygga fyrvåningshus med hotell, festlokal och spa på Torekällberget – kommunen: ”Behöver utredas noga”

Qetar bygger parkeringshus på platsen. Parkeringshus blir sällan eller aldrig vackra men här har man möjlighet att ”klä in” det med hotellobbyn och de övriga lokaler i gatuplanet som är nödvändiga. Tanken är alltså att parkeringshusets två eller tre våningar inte skall synas över huvud taget.

Ovanpå byggs hotellet och, varför inte, vanliga lägenheter. Här kan man bygga högt. Det stör ingen. Och naturligtvis är det ett hygienkrav att hotellet får en takbar.

Läs också: Är Torekällberget hotat av Buller?

Samtidigt skulle kommunen få rådighet över hela Torekällberget. Vi kan uppföra en byggnad helt i den stil vi själva bestämmer och hyra ut den till en operatör som kan driva en kaférörelse liknande den på kakslottet i Taxinge, med uteservering runt vårt landmärke, Kvarnen och magnifik utsikt över hela Södertälje.

Vad säger ni?

Peder Edström

Enhörna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare