Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butikspersonalen fick krishjälp

Ica maxi höll stängt resten av lördagen efter rånet. När butiken öppnade som vanligt igen på söndagen var det med extra många väktare på plats.

De anställda på Ica maxi fick direkt på lördagen krishantering, ett arbete som även fortsatte under gårdagen.

– De som var direkt inblandade är så klart chockade, säger Fredrik Röhr, butikschef på Ica maxi i Södertälje.

Han var själv inte på plats under rånet, men infann sig snabbt efter det inträffade

för att stötta och hjälpa de drabbade anställda. Däremot hade många kunder hunnit avvika från platsen.

– Är det några kunder som mår dåligt av det som hänt så hjälper vi också gärna till så att man får hjälp med krishantering, det är bara att kontakta butiken, säger Fredrik Röhr.

Det har figurerat uppgifter om att rånarna slog till mot Ica maxi på grund av att butiken just nu genomgår en omfattande ombyggnation. Men Fredrik Röhr tillbakavisar uppgiften om att ombyggnationen ska ha gjort det lättare för rånarna att komma över pengar.

– Vi har inte dragit ner på säkerheten under ombyggnationen, men det kanske en del tror. Men självklart går vi nu igenom våra säkerhetsrutiner för att se om vi kan göra något bättre och om vi hade kunnat göra något för att förhindra det som hände, säger Fredrik Röhr.