Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiksanställd misstänks ha stulit mobiler för 140 000 kronor

Den 23-årige mannen jobbade på en elektronikbutik i Södertälje. Nu åtalas han för grov stöld, misstänkt för att ha stulit över ett dussin mobiltelefoner.

23-åringen anförtroddes uppgiften att ta emot och packa upp nya mobiltelefoner som levererades till butiken.

Enligt åklagaren, som under måndagen åtalade 23-åringen i en stämningsansökan till Södertälje tingsrätt, ska mannen i stället ha stulit ett flertal mobiltelefoner efter att ha rapporterat till sin arbetsgivare att mobilerna inte fanns med i de kartonger med varor han packade upp.

23-åringen misstänks för att systematiskt ha stulit minst 15 mobiltelefoner till ett värde av cirka 140 000 kronor under perioden 4 mars – 24 april förra året.

Stölderna uppdagades sedan två andra butiksanställda den 24 april, enligt förhören i förundersökningen, observerat hur 23-åringen tog med sig stulna mobiltelefoner ut från butiken.

När polisen undersökte 23-åringens bil, återfanns fem telefoner i en kartong i mannens bil. Ytterligare tio telefoner, som fortfarande låg ouppackade i sina originalkartonger, återfanns i utrymmet där reservdäcket skulle ha legat.

Polisen konstaterar i sin utredning att just sådana telefoner som hittades i 23-åringens bil har han rapporterat som saknade i varutransporterna till elektronikbutiken den 3, 10 och 14 april.

23-åringen har under förhören nekat till brott.