Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussplaner i Kanalstaden skapar oro

Busstrafiken bör dras genom det nya området och gå tätare tycker kommunen. Det oroar de boende.

Flera av kommunens nämnder, det kommunala pensionärsrådet och trafikförvaltningen förespråkar tätare kollektivtrafik till Kanalstaden och nya kvarteret Sporren. Dragning av en busslinje genom kvarteret, på den nya genomfartsvägen, föreslås.

”De boende i området kommer att vara hänvisade till serviceutbudet i centrala Södertälje, vilket ställer krav på god tillgång till kollektivtrafik”, skriver omsorgsnämnden.

Mer buss och biltrafik oroar bostadsrättsföreningarna i området Tältet. Men vägen är bara tänkt för busstrafik säger Magnus Ericsson, planarkitekt på Södertälje kommun.

– Utökad busstrafik är en dialog vi måste ha med SL. Vi kan bara möjliggöra för det, säger han.

Trafikförvaltningen påpekar att en väg för bussar behöver vara bredare.

– Det är inga problem att titta på i ett senare skede. Vi vill gärna att vägen ska vara så smal som möjligt, men krävs sju meter så är det inget problem.

Naturskyddsföreningen tycker inte att kollektivtrafiken behöver stärkas och en hållplats flyttas in i området. ”Nuvarande Tältet-området har ju uppenbarligen klarat sig bra” skriver föreningen i sitt remissvar angående detaljplanen.

Läs även: Länsstyrelsen kan stoppa bygget av nya Kanalstaden