Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussförare kräver bättre snöröjning

Isklumpar och spår gör att busschaufför­erna hoppar i stolen. På torsdagen hotade förarna med att sluta köra genom Ronna, om Robert Anbergs väg inte röjdes omedelbart.

Efter att ha skakat sig fram över isklumparna på Robert Anbergs väg ringde Pelle Hedman, busschaufför i Södertälje sedan 31 år, till trafikledningen och frågade efter ett njurbälte.

– Jag hade ont i mellangärdet efter ett varv, säger han.

Situationen i Ronna fick i onsdags busschaufförerna att gå i taket. Huvudskyddsombudet på bussbolaget Nobina, Sami Maximurad, hotade med skyddsstopp om inte vägen var röjd med en speciell väghyvel vid lunchtid på torsdagen. Kommunen höll tidsfristen och fick bort isen.

Men chaufförerna menar att en punktinsats inte löser problemen. Pelle Hedman, som förbereder sig på att gå på sitt pass vid bussgaraget, räknar upp exemplen.

– På Östergatan kör vi på trottoaren, på Erik Dahlbergs väg är det höga snövallar vid busshållsplatsen, på Saltsjögatan kan bussarna inte mötas för det ligger en plogvall på ena sidan. Häromdagen var det en person som ramlade in under bussen vid Geneta centrum, för att det var en vall där han skulle gå av. Jag fick gå ut och hjälpa honom upp, säger han.

Peter Eriksson, teknisk samordnare för kommunens snöröjning, agerade så fort han kunde när han fick kännedom om pucklarna på Robert Anbergs väg. Även Klockarvägen och Hantverksvägen ska hyvlas.

Övriga problem ska tas itu med efterhand, lovar han.

– I det första läget gäller det mest att hålla igång allt. Finliret kommer när tid finns, säger han.

Läs mer i fredagens papperstidning.