Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Burop när SDU besökte Södertälje

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Det hördes fler burop än applåder när sverigedemokraternas ungdomsordförande Gustav Kasselstrand höll torgmöte på onsdagen.

Annons

– Vi måste satsa inhemskt, inte utländskt, avslutade Kasselstrand torgmötet och det gick att utröna att det var fler motståndare än anhängare på plats.

SDU:s ordförande, som kritiserat partiledningen för hanteringen av Erik Almqvist och järnrörsskandalen, och som också petats som sekreterare i riksdagsgruppen, intog scenen på onsdagen. I morgon kommer Jimmie själv. Då lär det bli fler anhängare – och motståndare på Politikertorget.

Några minuter efter utsatt tid, och på en ny plats – inte på Stora torget bland marknadsstånden – dök en blå bil, ett par unga män och ett par stora högtalare upp på Politikertorget. Polisen omgrupperade, de tysta ”vända-ryggen-till”-protestanterna likaså.

– Vi är så vana att bli hånade, vi är vana vid att ingen tror oss. Vi sa att vi skulle komma in i Riksdagen, nu säger vi att vi ska bli tredje största parti. Och en vacker dag kommer vi att styra det här landet, sa Gustav Kasselstrand mot slutet av sina två anföranden, den mer aggressiva delen som inriktade sig helt på invandringspolitiken.

Tillsammans för Södertälje buade med vända ryggar, rullade in sin banderoll. I morgon kommer Jimmie.