Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brrr – kylan håller i sig!

Kallare än vanligt, och det kan bli ända ned till minus tio under veckan. Men med lite tur blir det snögubbeväder till helgen.

Det var isande kallt i morse när många var på väg till jobbet för första gången sedan före jul. I skrivande stund, strax före lunch, anger LT:s vädertjänst Foreca temperaturen till -8,5 grader.

Och även om temperaturen ser ut att stiga lite under dagen så är det kallare än det brukar vara. Foreca har tagit fram medeltemperaturer för varje månad baserat på perioden 1961 till 1990, och i Södertälje ligger snittet för januari på - 2,9. 

Och kylan verkar hålla i sig.

- Vintervädret fortsätter några dagar, det blir inga större förändringar jämfört med vad det är nu, men om det är klart eller molnigt så påverkar det temperaturen, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca och berättar att han tror att temperaturen kommer ligga mellan tre och åtta grader, men att det kan hamna nedåt minus tio också.

Snön ligger kvar med andra ord, och det kan komma lite mer.

- Det kommer ju vara en del moln och de kommer snöa ur sig. Mest blir det lite flingor som yr i luften, möjligen någon centimeter på marken. Men på onsdag och fredag kan det bli mer, kanske tre centimeter.

Och framemot helgen finns det chans att snön går att använda till annat än skid- och pulkaåkning.

- Det är oklart hur det blir, det är 50/50 ungefär, men det är ett lågtryck på ingående och kan bli varmare. Inte plusgrader, men runt noll, säger Christoffer Hallgren.