Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bron kan öppnas inom kort

I slutet av nästa vecka kan det stängda körfältet på motorvägsbron öppnas igen.
Det hoppas vägverk­ets ansvariga.

Avstängningen av det högra körfältet på motorvägsbrons södergående del kan komma att hävas i slutet av nästa vecka.

– Vi hoppas kunna klara reparationsarbetena på några dagar om inget oförutsett inträffar. Vi ska påbörja arbetena i början av nästa vecka, säger Kenth Jansson, projektledare för vägverkets brounderhåll i länet.

Bron fick skador i räcket och fackverket – ett system av bärande balkar och stänger – när en långtradare i tisdags morse tappade kontrollen i halkan.

– Räcket är lagat men en diagonalstång i fackverket skadades och den måste förstärkas. Vi hade först tänkt byta ut den men det skulle ta ännu längre tid än att förstärka den. Så just nu jobbar teknikerna med tillverkning av förstärkningsmaterial, säger Kenth Jansson.

Det innebär att det avstängda körfältet är stängt tills dess att förstärkningsarbetena är klara.

Den tillfälliga trafiklösningen för att minska köerna på motorvägen – en ramp som gör att E4-trafiken söderut också leds över Saltsjöbrons båda körfält – behålls också tills broreparationerna är klara.