Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brokaoset kan skapa ytterligare problem

Broreparationerna fortsätter att skapa problem. Nu krävs ett specialtillstånd när sprängningar ska utföras vid markarbeten.

De nu utdragna reparationerna av motorvägsbron fortsätter att ställa till det för Södertäljeborna. De långa köerna fortsätter att ringla genom staden, och det är knappast troligt att det kommer att bli bättre nu när semestrarna är slut.

I och med reparationen av motorvägsbron har Trafikverket infört ett specialtillstånd för sprängningar vid markarbeten.

– Det innebär att entreprenören måste kontakta trafikledningscentralen för att få ett godkännande vid varje sprängningstillfälle. Vi kan inte riskera att trafiken påverkas ytterligare, säger Trafikverkets kommunikatör Monica Bengtson.

ED Byggs entreprenad av Ica Maxis butik i Moraberg genomför just nu sprängningar i området längs E4.

– Vi spränger utanför riskzonen och med små laddningar. Så än så länge har vi inte påverkats nämnvärt av beslutet om specialtillstånd, säger företagets vd, Johan Blumenthal.

– Men om arbetet med bron dröjer och kaoset fortsätter kan det såklart bli annorlunda. Men i byggbranschen är vi vana att lösa problem, säger Johan

Trafikverket har ingen ny prognos när arbetet med bron kommer att vara klart.

– Den nya balken tillverkas nu. Och förhoppningsvis är den plats så snart som möjligt, säger Monica Bengtson, kommunikatör på Trafikverket.