Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder stal parfymer för tusentals – bytte dem mot sprit

Två bröder i medelåldern döms till villkorlig dom och ska betala skadestånd till Kicks-butiken i Södertälje.

De två bröderna hemmahörande i Södertälje döms båda till villkorlig dom och ska tillsammans betala skadestånd till Kicks-butiken på Storgatan. Detta efter att ha stulit åtta stycken av Zlatans parfymflaskor till ett värde av 4 912 kronor.

I polisförhör har den ena mannen berättat att han var berusad vid tillfället och ska inte ha haft pengar att köpa mer alkohol för. Det ska enligt mannen ha varit motivet till stölden inne på Kicks. Den andra mannen ska även han ha varit berusad vid tillfället, men ska ha avrått sin bror från att ta parfymerna.

Senare ska de ha bytt Zlatan-parfymerna mot sprit.

Att det bara var den ena brodern som stal får stöd dels av båda männens berättelser, dels av övervakningsfilmen från butiken. Båda döms emellertid, då de agerat i samförstånd och ska ha omsatt stöldgodset i alkohol tillsammans. Båda förekommer i belastningsregistret sedan tidigare.