Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 Bro avstängd - trögt i trafiken

I dag stängdes Saltsjöbron av för en längre tids underhåll. Trafiken gick mycket långsamt ända från Moraberg i rusningstid.(Uppdaterad 18.03)

Annons

Till och från gick trafiken mycket långsamt södergående, ibland i 35 kilometer i timmen, mellan klockan 16 och 18 på måndagen. Ända från Moraberg till och med motorvägsbron.

– Det är pågrund av renoveringen av Saltsjöbron. Är en bro avstängd påverkar det ofta andra broar runt omkring eftersom många väljer en annan väg, säger Johan Tjerneng, presskontakt på Trafikverket.

Även över Slussenbron mot centrum ringlade köerna längre än vanligt på måndagskvällen och enligt uppgift var även trafiken över Mälarbron tät.

På måndagsgmorgonen påbörjades renoveringen av Saltsjöbrons norra klaffar och cylindrar. Enligt Trafiken.nu kommer renoveringen pågå till den 22 april klockan 16.00.

Läs även: Saltsjöbron stängs - måste renoveras