Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister kvarstår hos kritiserad skola

Det är en bit kvar för Torekällgymnasiet, även om många brister är åtgärdade – det visar Skolinspektionens senaste beslut.

Skolinspektionen anser att det fortfarande finns en del brister som måste åtgärdas när det gäller Torekällgymnasiet. Arbete med extra anpassningar och särskilt stöd, till elever som behöver det för att klara skolarbetet, måste bli bättre.

– Det här är i enlighet med vad vi själva har kunnat konstatera. De har jobbat jättebra med kvaliteten av skolan och det som återstår att ro i hamn, det är arbetet med särskild anpassning och stöd, säger Peter Fredriksson, utbildningsdirektör på Södertälje kommun.

Skolinspektionen har beslutat att förlänga tiden kommunen har på sig för att avhjälpa bristerna fram till den 16 september. Annars riskerar kommunen ett vite på 300.000 kronor. Enligt Peter Fredriksson finns det ingen anledning att de inte skulle klara av det. Strukturer finns på skolan för att klara av det, men de måste se till att de håller över tid.

– Det är så många åtgärder dittagna som man måste hålla i och finns ingen anledning att skolan skulle göra något annat, man gör redan rätt saker, de är ett stort arbete som pågår, säger han och fortsätter:

– Vissa saker tar lite längre tid innan det sätter sig. Arbetet med att stödja elever och nå målet gör man inte från en dag till en annan, och det är det som Skolinspektionen har sett.