Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brattenbergers sköna comeback

Han hade inte spelat sedan på nästan två månader. Inte undra på att Calle Brattenberger bjöd fansen på kullerbyttor efter 3-2 mot Vimmeby.

Annons

Calle Brattenberger var kanske gladast i Axa sports center efter SSK:s 3-2-seger mot Vimmerby. Han gjorde dubbla vändor med kullerbyttor mot fansen på ståplats, kysste klubbmärket och var kvar på isen långt efter alla andra.

Och framförallt - han njöt av att spela igen. För första gången sedan hemmamatchen mot Visby/Roma den 2 december. Segermatchen mot Vimmerby var alltså Calle Brattenbergs debut i allettan i SSK-tröjan.

- Skönt att få den avklarad, jag har precis kommit tillbaka från skadan, det är egentligen den här veckan jag har tränat riktigt på is. Jag hoppade på igen i måndags och det är riktigt skönt att vara tillbaka, säger han.

Han har varit med på bänken några gånger i allettan, innan SSK värvade Jonathan Iilahti.

- Vi hade ju inga andra målvakter som kunde vara med, juniorerna hade matcher då och så. Och visst, jag hade kunnat hoppa in och spela, men det hade ju krävts isbad och massage och sånt efteråt.

Brattenberger fick veta att han skulle spela i fredags.

- Waltin frågade mig, vi hade en dialog och han frågade om jag var sugen på att spela. Och det är man ju. Det är ju det att man vill ju känna sig säker också, det är viktiga matcher, just nu är det mer laget före jaget. Det viktiga nu är att vi vinner och tar oss till kvalserien. Hade det varit vanlig serielunk hade jag sagt ja direkt, nu sa jag att jag ville känna först. Och det kändes bra, så då sa jag att nu kör vi, berättar han.

Alexander Sahlin, som stått flest matcher för SSK under säsongen, var inte med över huvud taget i går. Sahlin fick åka till Dalarna med juniorerna och Jonathan Iilahti var reserv. Men enligt tränaren Mats Waltin är det inget att fästa någon vikt vid - det har inget med rangordningen av lagets målvakter att göra. Det stora beslutet är vem som ska stå.

Och när Brattenberger kände sig redo var det ingen tvekan alls för SSK-tränarens sida. Att få igång Brattenberger inför fortsättningen var viktigt.

- Dessutom har han sett väldigt bra ut på träningarna i veckan, förklarar Waltin.

Calle Brattenberger såg bra ut mot Vimmerby också. Han fick visserligen bara 14 skott mot sig och släppte in två, vilket ger inte alltför imponerade 85,71 i räddningsprocent. Å andra sidan var det otacksamt. Båda målen kom i boxplay, det första i spel tre mot fem.

- När man inte varit med på ett tag känner man sig lite klumpig och osäker, matchovan är man ju. Men det är två PP-mål, en styr han väl in mellan benen på mig och den andra vet jag inte var den går in för då ser jag ingenting.

Brattenberger såg hur som helst inte ett dugg klumpig ut när matchen var över och han showade för fansen. Och han vill gärna få chansen mellan stolparna igen.

- Ja, nu har jag kommit in i det. Nu har ju Sahlin har varit förbannat bra hela allettan, men det är bara att lunka på så får vi se. Det är Waltin som bestämmer.