Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bratten" spikade igen - ändå inte given i kväll

En fantomräddning på lördagen – och en nolla på söndagen. Efter helgens spel gör Calle Brattenberger anspråk på en ny start i SSK-målet i kväll.

Väljer SSK-tränaren Mats Waltin målvakten i bäst form – eller den med jämnast statistik över tid?

– Jag är här för att vinna matcher. Känner Waltin att Sahlin är den som passar bäst för Kristianstad borta, då är det så. Man måste tänka på lagets bästa. Annars kan man börja slå med tennisracket ju, säger Calle Brattenberger.

I helgen spelade Brattenberger en avgörande roll efter att ha ersatt Alexander Sahlin i det första playoffmötet med Piteå. Först stod 34-åringen för flera spektakulära räddningar i förlängningsdramat i lördags, sedan spikade han igen när SSK avgjorde matchserien dagen efter.

– Den största glädjen var att vi vann. Nollan kom som en ren bonus. Jag har slitit som ett djur för att komma tillbaka. Nu börjar jag hitta rörlighet, smidighet och samtidigt har jag kvar min explosivitet. Det känns bättre och bättre, säger Calle Brattenberger, som missade stora delar av allettan på grund av skada.

Brattenberger visade form i helgen. Samtidigt har Sahlin bättre statistik i playoffspelet – och över säsongen i stort (92,9 i räddningsprocent under grundserien och allettan, jämfört med Brattenbergers 89,9).

– ”Bratten” gjorde en jättebra insats i helgen, jag vet att han är väldigt fysiskt stark och vältränad. Det är som tidigare under säsongen, både ”Bratten” och Sahlin visar att de är väldigt bra. Det är helt öppet mellan dem, säger Mats Waltin.

Hur är det att ha två heta målvakter att välja på?

– Det är A och O för ett lag, det är med målvaktsspelet allting börjar. Målvaktsspelet är det första steget för ett framgångsrikt lag.

Brattenberger menar att konkurrensen – och Waltins rotering i buren – hjälpt till att hålla kroppen fräsch till slutskedet av säsongen. Och att kemin mellan honom och Sahlin gynnat duons spel.

– Vi har klaffat väldigt bra ihop. Vår kemi, på och utanför isen, är suverän. Han är en av målvakterna som jag haft bäst kontakt med. Hela tiden bollar och pratar vi med varandra. Det har skjutsat både honom och mig framåt den här säsongen, säger han.

Läs även: Motståndarna: "Vi kommer inte att krypa tillbaka"

Läs även: Waltin om Kristianstad: "Det kommer bli tufft"