Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brassen är tillbaka i Assyriska

Den offensive vänsterbacken Alex Pereira är tillbaka i Assyriska. Den brasilianske Södertäljebon blir det andra nyförvärvet från AIK och det femte totalt som Assyriska presenterar inför den kommande säsongen.

Annons

Efter sex säsonger i andra klubbar återvänder Alessandro ”Alex” Silva Pereira till Assyriska. 33-åringen spelade den senaste säsongen i allsvenskan med AIK och har nu skrivit på ett ettårskontrakt, enligt Assyriskas hemsida.

-Vi får in en offensiv och spelskicklig vänsterback som är rutinerad på den här nivån. Han passar in i den profil vi eftersökte, säger Assyriskas huvudtränare Tor-Arne Fredheim till klubbens hemsida.

Alex Pereira slog sig in i svensk fotboll i just Assyriska säsongen 2008 i superettan. Han flyttade därefter vidare till Örgryte där det blev två säsonger, därefter Syrianska FC i tre säsonger, därefter Athletic FC och AIK.

- Assyriska var min första klubb i Europa och jag är mycket tacksam för allt klubben gjort för mig. Jag har hjärtat här och har följt klubben ända sedan jag lämnade efter säsongen 2008. Så det känns underbart. När Tor-Arne och sportkommittén visade intresse så tvekade jag inte trots att jag faktiskt hade bud från allsvenskan, säger Alex, som bott med sin familj i Södertälje de senaste åren.

Alex Pereira spelade 14 matcher varav nio från start med AIK förra säsongen. Sedan tidigare har Assyriska även värvat mittfältaren Kenny Pavey från AIK.

Brasilianaren blir Assyriskas femte nyförvärv efter Pavey, Gustav Jarl, Ken Fagerberg och Tim Söderström.