Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bränningetäkten stoppas för tillfället

En förening vill stoppa planerna på en bergkross i Bränninge. Nu har de lyckats skjuta upp dem lite till.

Den relativt ny-bildade föreningen Stoppa Bränninge bergtäkt har lyckats förlänga svarstiden för dem som vill yttra sig om Skanskas planer på att (ansöka och) anlägga en stor bergkross på Bränningeberget (mellan E4 och järnvägen i höjd med Bränninge gård).

Planerna för bergtäkten har varit kända en längre tid, men omfattningen av arbetena, bullernivån, och antalet lastbilar som kommer att trafikera Pershagen blev mer tydliga under det samrådsmöte som konsultbolaget WSP anordnade den 14 juni.

Bland annat eftersom WSP kom med ny information under samrådet har föreningen lyckats förlänga svarstiden för grannar att, skriftligen, yttra sig om bergtäkten till den 15 september.

Förslaget innebär att ett naturområde förändras till ett industriområde och att runt tvåhundra tunga lastbilstransporter per dag trafikerar Pershagenvägen. Det är länsstyrelsen som till sist godkänner eller avslår ansökan.