Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandkåren fick P-böter

Kan utryckningsfordon bli lappade?
Jodå. Senast i onsdags hände det utanför Lunahuset. Ingen, inte ens utryckningsfordon, står över lagen.

De som gick förbi Lunahuset i onsdags kunde se en färsk p-bot på en röd brandbil som ryckt ut för att sanera efter en vattenläcka. Styrkeledaren Micke Engström på Räddningstjänsten i Södertälje bekräftar det inträffade.

– Det händer ju aldrig de största bilarna, utan våra små bilar. Under mina 30 år inom brandförsvaret har det hänt någon gång då och då. Ovanligt, men lite konstigt.

Politisk ansvarig för parkeringsfrågor är tekniska nämndens ordförande Ewa Lofvar Konradsson (MP):

– Alla fordon som är under uttryckning slipper böter, såklart. Sen händer det att polisbilar och brandbilar används utan att det är utryckning och de får inte stå var som helst. Men det måste verkligen vara ovanligt att det blir böter för brandbilar, jag utgår ifrån att man gör en rimlig bedömning och verkligen kollar varför brandbilen, eller ambulansen, står där den står, fortsätter Lofvar Konradsson.

– Jag kan inte tänka mig att vi betalar böterna, säger Micke Engström på Södertälje brandförsvar

Det tror dock Ewa Lofvar Konradsson.

– Att ge p-böter är egentligen en polissak som delegerats till kommunen. Får man en bot måste man betala, sedan kan man överklaga till polisen och få tillbaka pengarna.