Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandförsvaret gör hembesök: ”Det är viktigt att ha brandvarnare och brandfilt hemma”

I våras började Södertörns brandskyddsförbund att göra hembesök i Nykvarn för att informera om brandskydd. Nu fortsätter dörrknackningen tre fredagar i oktober.

Anmäl text- och faktafel

Fredagarna, 5, 12 och 19 oktober kommer Södertörns brandskyddsförbund att besöka hushåll i Nykvarn. Det skriver Nykvarns kommun på sin hemsida.

– Vi lämnar över informationsmaterial och påminner om vikten av att ha brandvarnare och brandfilt hemma. Dessutom brukar vi fråga om de boende vet vad de ska göra ifall det börjar brinna någonstans i huset, berättar Markus Wande, hembesökssamordnare vid Södertälje brandstation, till Nykvarns kommun.

Kommunen skriver också att det är bra för alla att känna till att varje lägenhet är en egen brandcell. Det betyder att de står emot brand under en viss tid, i ungefär en timme i normala fall. Vid en brand i ett flerfamiljshus är det därför säkrast att vänta i sin egen lägenhet tills brandkåren kommer.

– Det här måste alla i hushållet veta. Många tragiska olyckor har inträffat när människor lämnar sina lägenheter och försöker fly ut i trapphuset där de förgiftas av livsfarliga rökgaser, säger Markus Wande.