Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden norr om Gnesta är under kontroll

Den kraftiga skogsbrand som uppstod norr om Gnesta och som, det sörmländska läget till trots, bekämpats av Södertörns brandförsvarsförbund har bringats under kontroll under fredagen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Branden uppstod, som vi tidigare berättat, under onsdagen vid Älglösen vid sjön Klämmingen nära länsgränsen Sörmland/Stockholm, och då räddningstjänsten i Sörmland var fullt upptagen med en brand i närheten bad man kollegerna på Södertörn om hjälp.

Personal från såväl Södertälje, Nykvarn, Järna och Lindvreten (Vårby gård) har arbetat och arbetet gav under torsdagen resultat. På morgonen betecknades branden som inringad och nu är läget bättre än så.

– Vi har 20 man kvar på plats och kommer att trappa ner för natten, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Under fredagsmorgonen kommer arbetet att återupptas igen.

– Branden är nu under kontroll och det finns inga öppna lågor. Ja, det är klart, någon enstaka låga kan flamma upp, men nu är det eftersläckningen som återstår. Vi kommer att arbeta på platsen i morgon (läs: fredag) också.

Branden omfattade som mest 20 hektar, en yta motsvarande 28 fullstora fotbollsplaner. Brandorsaken är okänd. Inga byggnader hotades dock av branden. Ingen har såvitt känt skadats under räddningsarbetet.