Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden hos ungdomsföreningen var anlagd

Branden i Syrianska-Arameiska ungdomsförbundets lokaler var anlagd. Men polisen tvingas prioritera andra ärenden.

Annons

Polisen konstaterar att det handlade om en anlagd brand som härjade i en kontorslokal på Klockarvägen natten mot den 22 januari i år.

– Det finns anledning att tro att branden föregåtts av planering och att det finns de som känner till mer om det här. De är vi jätteintresserade av att få kontakt med, säger Peter Eriksson, brandutredare hos polisen.

Han vädjar till vittnen och de som känner till någonting kring händelsen att höra av sig till polisen. I nuläget finns inga misstänkta.

– Tyvärr kan jag inte gå in på mer detaljer eftersom det riskerar att förstöra utredningen, säger Eriksson.

Branden ska ha begränsats till ett rum.

– Men mängden brännbart material tyder på att den hade kunnat spridas till en betydligt större del av fastigheten om den inte slagits ner så tidigt.

Eriksson menar att det fortfarande finns spår att följa upp och han hoppas på mer teknisk bevisning.

– Men i dagsläget ligger fokus tyvärr på andra utredningar. Jag vill förtydliga att vi inte tycker utredningen är oviktig men vi har begränsade resurser, säger Eriksson.

Läs även: Om branden: "Vi har inte trampat på några tår"

Misstänkt anlagd brand i ungdomsförbunds lokal