Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på Tveta återvinningsstation – tjock rökpelare syns på himlen

Vid 7.46 fick SOS in ett larm om en brand på Tveta återvinningsstation i Södertälje.

Melvin Chaibi var på återvinningsstationen och höll på att sortera skräp när det började brinna. Återvinningsstationen öppnade klockan 7 på morgonen, 45 minuter efter öppningstid evakuerade personalen stationen. Privatpersoner fick snabbt lämna stationen.

– Jag frågade personalen hur läget var och fick höra att "det brinner som fan", säger Melvin Chaibi.

LT:s team på plats berättar att ett rökmoln syns hela vägen till centrala Södertälje. "Det är ett mörkblått rökmoln mot en klarblå himmel, rätt dramatiskt."

Polisen är på plats för att biträda räddningstjänsten med en patrull.

Ludwig Tejler som är operativ chef på räddningstjänsten berättar vid 8.30-tiden att tre stationer är på plats vid återvinningen.

– De håller på att bygga upp insatsen. Det är alltid klurigt när en soptipp brinner, det är svårt att få vattnet att tränga ned, säger Ludwig Tejler.

Privatpersoner får vända vid grindarna, ingen tillåts åka in på området. Tveta är stängt för privatpersoner och företag tillsvidare meddelar Telge återvinning. Privatpersoner hänvisas till Returen så länge Tveta håller stängt.

Vi följer räddningstjänstens arbete med att släcka branden.