Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på ö på Långsjön – släcktes efter tre timmar

Räddningstjänsten bekämpade en brand på en ö på Långsjön utanför Södertälje under måndagen. Släckningsarbetet pågick i flera timmar.

Vid 18.41 fick SOS larmet om en gräsbrand vid Långsjön utanför Södertälje. Det visade sig handla om en brand på en mindre ö. Det brann på ön även under söndagskvällen och på måndagen hade branden blossat upp igen.

– Det brinner ganska kraftigt men det finns naturliga begränsningslinjer och inga bostäder på ön. Vi beräknar att vara där i 3-4 timmar till, säger Lilian Lagergren, larmoperatör på räddningscentralen, vid klockan 19.20.

Strax efter 22-tiden på måndagskvällen hade räddningstjänsten lyckats släcka gräsbranden och vänt tillbaka till stationen igen.

Ön ska vara ungefär 75 meter rakt över men släckningsarbetet drog ut på tiden eftersom brandmännen behövde försäkra sig om att branden inte tagit sig ner i marken, vilket kräver ganska stora mängder vatten i och med det torra vädret, enligt larmoperatören vid räddningscentralen.

Platsangivelsen på kartan är ungefärlig och baseras på initiala uppgifter.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips