Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i Hovjsö precis vid E20: "Vinden gör det lite kämpigt"

Vid 14.47 larmades räddningstjänsten till Gröndalsvägen i Hovsjö, med anledning av en gräsbrand intill E20.

Andreas Linder på räddningstjänsten kunde vid 15-tiden bekräfta att det är uppskattningsvis 100-200 kvadratmeter som brinner i skogen intill E20.

Röken blåser i riktning mot Hovsjö och inte ut över E20. Det uppges även finnas en väg mellan branden och omkringliggande bebyggelse, så även om spridningsrisk finns är den något begränsad.

– Det är många som ringt då de sett branden från vägen. Vi jobbar på plats just nu. Det blåser lite, vilket gör det lite kämpigt, säger Andreas Linder.

Södertälje station var först på plats, men även Nykvarns brandstation var tillkallad. Vid 15.30 var dock branden inringad och "nedslagen" av de två stationerna på plats.

Markus Erlandsson har en uppmaning till södertäljeborna.

– Iaktta allra största försiktighet. Inga engångsgrillar och om du röker, aska i en askkopp. Det går så fruktansvärt fort, framför allt när vinden ligger på, säger han.