Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bra grejer i Södertälje"

Förberedelserna inför årets Medborgardag, som går under temat "Bra grejer i Södertälje", är i full gång. Just nu håller projektledningen på att gå igenom de förslag som kommit in från Södertäljeborna.

Den 20 mars är det dags för Södertäljes årliga Medborgardag. Årets tema är ”Bra grejer i Södertälje”.

Med det temat vill kommunen visa att det görs mycket bra saker i Södertälje. Därför kommer årets Medborgardag att ha ett stort fokus på kommunens föreningar.

– Man ska kunna prova på olika föreningsaktiviteter. Då tänker vi inte bara på idrott utan även släktforskning, berättar projektledaren Torbjörn Åkerblad.

Via en enkät på nätet har allmänheten bidragit med förslag till Medborgardagens aktiviteter. Torbjörn Åkerblad berättar att projektgruppen är öppna för alla sorters förslag.

Därför tvekade de inte att se över möjligheten att anordna en parkour genomgång. Parkour är en utomhusaktivitet som innebär att man ska ta sig fram genom vanliga utomhusmiljöer genom att till exempel hoppa eller klättra från hustak, trottoarer, bänkar, träd eller staket.

– Vi vill ta vara på den idén och har försökt att få tag i den förälder som kom med förslaget. Det är däremot svårt att säga hur vädret kommer att bli och vi måste prata med säkerhetsansvarig som får göra en riskanalys innan vi bestämmer något.

Som tidigare år kommer även politiker och polis att vara på plats.

– Det kommer finnas en plats där man kan gå och sätta sig och ta en fika med den politiker eller tjänsteman som man vill prata med, säger Torbjörn Åkerblad.

Har du ett förslag? Skriv en kommentar.