Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bowlin: ”De är starkare på varje position”

Tredje raka förlusten. Men Kings startande bakplan visade upp ett spel som lovade mer – trots övermäktigt motstånd.

Skyler Bowlin slet åt sig ett statistikblad i kulvertarna i Fraport arena. Sedan skakade han på huvudet.

– Returerna säger allt. Och tvåpoängsprocenten, herregud, konstaterade amerikanen.

Redan i första gruppspelet var Fraport Skyliners turneringens näst bästa defensiva lag. Det fick Kings erfara på tisdagen. Södertäljelaget stannade på 64 poäng, nio under det egna snittet.

– De är uppenbarligen fysiskt väldigt starka. Det var en stor del. De är starkare än vi på varje position, kan man säga. De dominerade, sade Bowlin.

– Vi krigade hårt. Jag är stolt över killarna. Vi kom tillbaka efter den pinsamma förlusten i Uppsala. Vi behövde visa att vi kunde kämpa, och jag tycker att vi gjorde det för det mesta. Även om resultatet inte pekar på det.

Länge var det just Skyler Bowlin som höll Kings kvar i närheten av Fraport. Efter en poänglös första perioden exploderade amerikanen i den andra. Han sköt 13 av sina 18 poäng då och var felfri – fem av fem – i skyttet.

– När ett par går i får du självförtroende – och du känner att du är mer öppen än du kanske är. Det är en självförtroendegrej, sade Bowlin.

Men han kunde inte hålla skyttet glödande. Anledningen: en amerikansk guard.

– Jag tycker att John Little kom in och gjorde ett bra jobba på Bowlin under de sista 15 minuterna av matchen. Han spelade bra första 25 minuterna och satte några stora skott, sade Fraports coach Herbert Gordon.

Fast även när skotten inte satt så vårdade Bowlin bollen väl och skapade fem assister. I kombination med att Davis Lejasmeiers skickade i 15 poäng är det ett tecken på att Kings bakplansduo kan prestera i tuffa situationer. För Fraport gjorde det svårt för Kings att hitta utrymme att spela på. Och det resulterade i ovanligt många skott utifrån.

– De packade in det, vi hittade inte mycket inside varken för guarder eller stora spelare. Vi sköt 30 treor. Det är många, sade Bowlin.

– De är det bäst organiserade och coachade laget vi mött. Om man tittar på trupperna så har Varese kanske större namn. Kanske. Men allt vi gjorde fel i dag straffade de oss för. Det var imponerande. De är stora, starka, kan skjuta bollen och guarder som kan hantera bollen och sätta press på försvaret. Det är ett rätt komplett lag.