Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadspriserna stiger i Södertälje

Priset för både bostadsrätter och villor stiger i nästan samtliga av länets kommuner. I Södertälje kostar i dag en genomsnittsvilla 3,3 miljoner kronor.

Svensk Mäklarstatistik presenterar regelbundet prisutvecklingen på villor, fritidshus och bostadsrätter i Sverige.

Den senaste statistiken visar att priset på både bostadsrätter och villor i Södertälje stiger. Villapriserna har stigit med 17 procent de senaste 12 månaderna och en bostadsrätt med 25 procent. Därmed kostar en bostadsrätt i snitt nu 26 950 kronor per kvadratmeter och en genomsnittlig villa 3,3 miljoner.

I Nykvarn kostar en villa nästan 3,6 miljoner och en bostadsrätt kostar 30 130 kronor per kvadratmeter.

– Ja, det är full fart och det finns inte många objekt just nu, bara ett hus i Nykvarn och ett 40-tal i hela Södertälje kommun, säger Peter Skoglund, auktoriserad fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Södertälje.

Tror du att amorteringskravet kommer att få en avkylande effekt på priserna?

– Nej, jag tror inte det kommer att påverka speciellt mycket. De jag träffar och pratar med amorterar redan i dag och flera banker har redan amorteringskrav.

Länets dyraste lägenhet hittar vi i centrala Stockholm, 88 512 kronor per kvadratmeter. De dyraste villorna återfinns på Lidingö, där en genomsnittsvilla går loss på drygt tio miljoner.