Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadspriserna stiger i Södertälje

Priset för både bostadsrätter och villor stiger i nästan samtliga av länets kommuner. I Södertälje kostar i dag en genomsnittsvilla 3,3 miljoner kronor.

Annons

Svensk Mäklarstatistik presenterar regelbundet prisutvecklingen på villor, fritidshus och bostadsrätter i Sverige.

Den senaste statistiken visar att priset på både bostadsrätter och villor i Södertälje stiger. Villapriserna har stigit med 17 procent de senaste 12 månaderna och en bostadsrätt med 25 procent. Därmed kostar en bostadsrätt i snitt nu 26 950 kronor per kvadratmeter och en genomsnittlig villa 3,3 miljoner.

I Nykvarn kostar en villa nästan 3,6 miljoner och en bostadsrätt kostar 30 130 kronor per kvadratmeter.

– Ja, det är full fart och det finns inte många objekt just nu, bara ett hus i Nykvarn och ett 40-tal i hela Södertälje kommun, säger Peter Skoglund, auktoriserad fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Södertälje.

Tror du att amorteringskravet kommer att få en avkylande effekt på priserna?

– Nej, jag tror inte det kommer att påverka speciellt mycket. De jag träffar och pratar med amorterar redan i dag och flera banker har redan amorteringskrav.

Länets dyraste lägenhet hittar vi i centrala Stockholm, 88 512 kronor per kvadratmeter. De dyraste villorna återfinns på Lidingö, där en genomsnittsvilla går loss på drygt tio miljoner.