Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostäder på Högdalastigen torrlagda på obestämd tid – boende får duscha i skollokaler

De boende på Högdalastigen i Ritorp får uthärda ännu en tid utan vatten. Efter att beskedet på tisdagen varit att vattnet skulle släppas på under tisdagen sköts den prognosen upp på eftermiddagen. På obestämd tid.

Annons

Det var vid lunchtid på måndagen som vattnet stängdes av för 30 hushåll på Högdalastigen i Ritorp. Under tisdagen kom besked om att prognosen var att vattnet skulle släppas på under dagen. Men så blev det inte.

– När man grävde såg man att det var lite mer komplicerat än vad som kanske är vanligt. Det blev lite större än vi först trott, säger Ylva Gustavsson, driftchef på Telge nät.

På Telge näts hemsida uppges att tankar med dricksvatten samt en mobil toalett finns uppställda i bostadsområdet.

De boende på Högdalastigen har informerats om möjligheten att duscha i Brunnsängsskolan, det är dock oklart hur många som nappat på erbjudandet. När LT:s reporter Torbjörn Granström besökte platsen vid 20-tiden på tisdagskvällen syntes ingen boende till.

Enligt Ylva Gustavsson har de boende trots allt tagit situationen ganska bra.

– Det är klart att det är bekymmersamt när man blir av med vattnet. Någon enstaka blir upprörd men när vi förklarar att vi gör allt vi kan för att skynda på så att det ska bli så lite problem som möjligt verkar de flesta ha förståelse för det här, säger hon.

Men någon ny prognos på när läckan ska vara lagad kan hon inte ge.

– Vi har avbrutit schaktarbetena och behöver göra en omplanering i morgon bitti (läs: på onsdagsmorgonen).

Orsaken till att röret sprungit läck från första början är troligtvis dålig kvalitet på den aktuella ledningen, enligt Ylva Gustavsson.

Läs också: Rörbyte drar ut på tiden – 30 hushåll utan vatten