Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostäder på gamla IP tidigast 2016

 
Planerna för gamla IP i Nykvarn
Visa alla artiklar

Nu börjar arbetet med att få till bostäder på gamla idrottsplatsen i Nykvarn. – Vi testar ett nytt sätt att arbeta, säger planarkitekt Daniel Ängmo.

Många har frågat sig när det ska hända något på gamla idrottsplatsen mitt i centrala Nykvarn.

Svaret: I år börjar arbetet, men bostadsbyggande lär det bli tidigast 2016.

I år ordnar Nykvarns kommun så kallade markanvisningstävlingar för tre områden i tätorten: gamla IP, Älgbostad vid Yngern och fastigheten vid Holländarevägen där mc-klubben Vagos ett tag höll till.

Fram till mitten av april har byggare chans att lämna in intresseanmälningar, därefter väljs fyra fem företag per område ut som får ge förslag på vad de vill bygga på platserna och hur mycket de vill betala för marken.

Kommunen kan också sätta upp villkor.

– Det blir en sammanvägning av pris och kvalitet och ett sätt för oss att behålla kontrollen, säger Daniel Ängmo.

Så småningom utses en vinnare per område och detaljplaner tas fram. Blir dessa färdiga under nästa år kan byggandet inledas 2016, tror Daniel Ängmo.

På gamla idrottsplatsen beräknas det finnas plats för 30–40 bostäder i form av radhus, parhus och flerbostadshus. På Älgbostad – där Miljöpartiet vill skapa ett friluftsområde enligt ett förslag från i höstas – kan det bli 30–60 bostäder och vid Holländarevägen ytterligare fem sex bostäder i radhus.

Mathias Jonsson [email protected]