Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunkande villapriser i Stockholms län

Under mars genomfördes osedvanligt få affärer på bostadsmarknaden. Villapriserna i Stockholms län har under de tre senaste månaderna sjunkit med 2,2 procent. Bostadsrättspriserna har under samma period har legat still.

Annons

Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sammanställt.

"Vi har gått tillbaka i statistiken och jämfört årets första kvartal med första kvartalet 2017, och kan konstatera att det hittills sålts fler bostäder i Sverige än samma period förra året. En del uttalar sig i media om att det skärpta amorteringskravet lett till färre sålda objekt, men det är alltför tidigt att dra den slutsatsen", säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Priserna på årsbasis har sjunkit både när det gäller bostadsrätter och villor. Bostadsrättspriserna har minskat med 8,7 procent och villapriserna har sjunkit med 6,5 procent. Det är den största minskning i landet när det gäller villapriser.

"Priserna är stabila i landet som helhet, och bostadsmarknaden i storstäderna verkar ha landat på sundare nivåer. Marknaden präglas fortfarande av viss försiktighet på grund av höstens prisnedgång samtidigt som en vecka föll bort i mars på grund av påsken. Men våra mäklare i Stockholms län märker redan av ökat utbud och köpintresse i april. Dessutom ska man komma ihåg att vissa delar av landet inte påverkats alls av prisnedgångarna i höstas".

Under de senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter sjunkit med 0,9 procent i landet som helhet. Villapriserna har på riksnivå legat stilla under de senaste tre månaderna, och under de senaste tolv månaderna har priserna ökat med 0,6 procent.

Mer läsning

Annons