Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxiga seniorboendet Bovieran i Brunnsäng ett steg närmare byggstart

Artikel 7 av 136
Södertälje växer
Visa alla artiklar

Lyxseniorboendet Bovieran med 48 lägenheter och en innegård med sommar året runt närmar sig byggstart.

Annons

Så här kan bostäderna i Brunnsäng komma att se ut – med en stor inglasad trädgård där man kan vistas även vintertid i mitten.

LT har tidigare berättat om det stora intresset för att bo i Bovieran, ett lyxigt boende för dem som är äldre än 55 år som ska byggas på gamla rugbyplanen i Brunnsängs hage.

Förslaget har varit ute på samråd då allmänhet, intresseorganisationer och myndigheter fått chans att komma med synpunkter. Samhällsbyggnadskontoret har sammanställt synpunkterna samt vägt fördelar mot nackdelar och bedömer att det är fortfarande lämpligt att förtäta området enligt detaljplanens förslag.

Bland de kritiska rösterna hörs boendes rädsla för att grönområden och utrymme för spontan lek och idrott försvinner samt att byggnaden är för stor och inte passar in i området. Samhällsbyggnadskontoret anser dock att fördelarna med förtätning är stora samt påpekar att planen inte innebär att pulkabacke och skog ska försvinna.

Äldreboende med vinterträdgård och fiskdamm är på väg att bli verklighet.

Landstingets trafikförvaltning avråder helt från planen eftersom man tycker att avståndet på 700 meter till närmaste kollektivtrafikhållplats är för långt borta, vilket riskerar öka trycket på färdtjänsten.

Kommunens samhällsbyggnadskontor justerar dock avståndet till 650 meter och ser dock inga sådana svårigheter eftersom avståndet inte är det enda som är avgörande för färdtjänst samt att bostadsplanen är så pass viktig att fördelarna överväger.

Håkan Buller (S) är ordförande i stadsbyggnadsnämnden som nyligen godkänt att planen ska fortsätta bearbetas och revideras med synpunkterna för att sedan lämnas ut för ny granskning.

Här ska Bovieran i Brunnsäng byggas.

– Det är en otrolig efterfrågan på bostäder för äldre som inte har vårdbehov utan vill flytta från villan till ett attraktivt boende så det är jättebra att Bovieran kommer hit och erbjuder kvalitet. Sedan kommer vi såklart jobba med marken runtomkring så att den används på ett bra sätt, säger Håkan Buller (S).

Han tror inte att de synpunkter som kommit in ska ställa till några större problem.

– Det finns alltid motstridande intressen när man bygger i befintliga områden och man måste respektera de åsikterna men väger man dem mot behovet av nya bostäder tycker jag att bostäderna väger klart mest.

Planerad byggstart är sernare i år och man hoppas på inflyttning 2018.

Olika stilar. Innergården ska ha en skandinavisk, en Medelhavsinspirerad, en tropisk och en japansk del. Både palmer och olivträd ska växa där.

Läs mer:

Många vill bo i superlyxiga seniorboendet

Lyxiga seniorboendet snart verklighet

Ja till hus med vinterträdgård

Rugbyplan kan bli lyxbostäder för äldre

Alla artiklar i
Södertälje växer
Annons