Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosko: ”Nu kommer vi kunna spela fotboll”

Han var irriterad på en dålig gräsplan i premiären. Nu är Bosko Orovic glad över att kunna lita på underlaget. – Det betyder oerhört mycket för oss, säger han.

Syrianska fick inleda superettan på en gräsplan som såg ut mer som en åker än en fotbollsplan. Det blev förlust efter en insats som gav Syrianskas tränare Bosko Orovic bokstavligen huvudvärk.

Men på söndagen får Syrianska spela sin första seriematch på hemmaplan, och kan förlita sig på ett bra underlag.

– Ja, nu kan vi ju spela fotboll! konstaterar Bosko Orovic.

– Det betyder oerhört mycket för oss, 90 procent av vårt spel är ju att rulla bollen, fortsätter han.

Han har givetvis koll på Degerfors spel, men vill att hans lag ska styra matchen och spelet, och inte tvärtom.

– Motståndet styr lite vad vi ska försöka göra, men i den här matchen blir det fokus till 90 procent på vårt eget spel och tio procent på deras spel. Och jag hoppas att Degerfors ska ha 90 procent fokus på vårt spel och tio procent på sitt spel, säger Bosko.

Syrianska får troligtvis tillbaka målvakten Dejan Garaca, som tränade för fullt igen på fredagen efter en fotskada. Bosko vill dock inte säga om det är Garaca eller den andre målvakten Hampus Elgan som står i mål mot Degerfors.