Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosko åker hem för att vinna

Bortamatch mot Gais. Men för Syrianskatränaren Bosko Orovic spelas dagens match delvis på hemmaplan.

Han är visserligen född i Södertälje, men den grova dialekten skvallrar om en uppväxt i vad som med Syrianskaögon i dag antagligen räknas som fiendeland.

– Jag flyttade till Hisingen, Göteborg, när jag var sex sju år. Så det känns skönt att få komma hem och träffa min familj igen, säger Syrianskatränaren Bosko Orovic på grov göteborgska.

Kan du koppla om till Södertäljemål?

– Nej, det blir tufft – jag är lite mer göteborgare, skrattar Orovic.

Syrianska kommer till ”Lilla London” med en poäng på två matcher, men att laget skulle vara i svår nöd av att hämta hem tre poäng för att inte hamna efter, håller inte Orovic med om.

– Den är inte viktigare än någon annan match. Absolut inte. Låt oss säga att vi vinner den här och förlorar de tre nästa, då tappar vi ändå, säger Orovic.

Senast mot Degerfors dominerade Syrianska stora delar av matchen, men utan att få utdelning mer än vid ett tillfälle. Nu handlar det enligt Orovic om att ta tillvara på chanserna.

– Vi måste göra mål på våra chanser. Vi kommer knappast få lika många som vi fick mot Degerfors, det kan jag aldrig tänka mig. Så nyckeln för att få med oss tre poäng är att göra mål.

Avspark omgång 3

Vad? Gais–Syrianska, omgång 3 i superettan.

Var? Gamla Ullevi, i dag 15.00.

TV? Sänds i C More.

Läget i Syrianska: Saknar Lolo Chanko, som är avstängd ytterligare en match. Även skador på Kevin Bisse och Nahir Oyal och Ahmed Abdultaofik. Nyförvärvet Sasha Aneff är ännu inte spelklar.