Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borta sen nyår - har du sett Gustav?

Nyårssmällandet gav Gustav panik och han rymde när han fick chansen. Nu vädjar matte:– Kontakta oss om ni ser honom.

Vid tolvslaget på nyår skulle familjen Evangelou i Mölnbo ut och titta på fyrverkerierna.

Ytterdörren blev stående öppen under några minuter. Då drabbades femåriga tibetanska spanielhanen Gustav av panik och rymde.

– Han bara sprang ut. Vi sprang efter och flera grannar också, men han var panikslagen och gick inte att få kontakt med, berättar matte Stella Evangelou.

Familjen har letat efter honom sedan dess, men hittills utan resultat. Ingen har sett honom, däremot har spårhundar markerat vid spår efter honom vid två tillfällen.

Dels uppe i skogen norr om Alpvägen nära familjens bostad. Dels i närheten av idrottsplatsen.

Familjen har letat själva, varit ute och grillat för att locka fram honom, och lagt ut påsar med kläder de använt för att han ska lockas av doften. De har också letat längs med vägarna för det fall att han skulle ha blivit liggande efter en olycka.

Men inget resultat.

– Det har varit väldigt tuffa dagar både för oss vuxna och för barnen. Han har varit hos oss ända sen han var en liten bebis och varit med på semestrar, säger Stella Evangelou.

Hennes känsla är att Gustav inte är ute i skogen.

– Han är en väldigt social hund. Jag tror att han kanske skulle hålla sig undan tills paniken lagt sig, sedan skulle han söka sig till hus eller hundljud. Han är väldigt fin också, säger hon och funderar på om någon tagit hand om honom och inte sett efterlysningslapparna.

Har du sett Gistav? Hör av dig med tips till polisen, 114 14.