Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borg och Czerapowicz visade vägen i krossen

Sverige hade inga problem att avfärda Danmark i Täljehallen. Bäst på plan var Södertäljesonen Tobias Borg, som fick glänsa med en vacker ”alley oop”.– Det var spektakulärt, säger Borg om delikatessen.

Det var inget snack när Sverige mötte Danmark för andra gången på mindre än ett dygn. Sverige sprang i från grannlandet och vann med förkrossande 87–44. Därmed går Sverige in i den sista uppladdningen inför EM-kvalet med två segrar i ryggen.

I söndagens rond två hittade Sverige ett bättre flyt och en mer precis tajming i sitt spel. Tacka pointguarden Tobias Borg för det.

– Jag tycker att min insats var helt klart godkänd. Det känns väldigt skönt då jag är tillbaka i landslaget igen.

Södertäljesonen, och Spanienproffset tog returer, spelade fram sina lagkamrater och satte sina skott. Precis som i den första matchen, blev det i går tolv poäng. Tillsammans med Chris Czerapowicz och Johan Löfberg var det han som ledde Sverige till den här segern. En insats som får honom att hoppas vara med när truppen bantas ner till kvalet.

– Jag kände mig jättebra i de här två matcherna så just nu känns det som att jag har stor chans att gå vidare.

Förutom ledarrollen på planen var Borg även en stor pådrivare vid sidan av. Han var hela tiden först upp från bänken och applåderade och psuhade på sina lagkompisar. En roll han tycker är väldigt betydlesefull.

– Just nu har vi inte alla de stjärnorna vi saknar och det är extra viktigt att vi pushar varandra och jobbar som en enhet. Och om jag är den förste som gör det gör inte mig något. Jag måste se till att både jag gör det och andra följer efter mig och gör det också. Jag tror det är jätteviktigt.

Förutom hans stundtala dominans på planen bjöd Borg även hemmapubliken på matchen delikatess när han med en hand fångade bollen i luften och mycket snyggt vallade i bollen i korgen. En så kallad ”alley oop”.

– Jag måste kunna komma på högersidan för att kunna hoppa rätt och få bra tajming i upphoppet. Jag fick ögonkontakt med Charles Barton, och då var det bara lägga upp den för honom och för mig att styra i den. Det var spektakulärt tror jag. Det kan nog ha varit mina snyggaste landslagspoäng.

En annan som var het under båda matcherna mot Danmark var den numera före detta Kingsspelaren Chris Czerapowicz som visade vägen med sitt effektiva skytte. I lördags gjorde han 16 poäng och i går tolv, på sin knappa speltid.

– Jag tycker jag var aggresiv. Mina lagkamrater hittade mig bra och skotten sitter. Det är gött att formen är bra, säger Göteborgaren.

Matchfakta från Täljehallen

Sverige–Danmark 87–44 (23–18, 27–14, 25–9, 12–3).

Poänggörare, Sverige: Johan Löfberg, 13, Tobias Borg, 12, Chris Czerapowicz, 12, Alexander Lindqvist, 11, Anton Gaddefors, 9, Charles Barton, 6, Nick Spires, 6, Jonthan Person, 2, Andreas Person, 2, Tom Lidén, 2, Fredrik Andersson, 2.

Returtagare, Sverige: Nick Spires, 6, Carl Engström, 6, Chris Czerapowicz, 5, Tobias Borg, 4, Johan Löfberg, 4, Tom Lidén 4, Alexander Lindqvist, 4, Charles Barton, 4, Anderas Person 2, Fredrik Andersson, 1.

Assister: Charles Barton, 6, Tobias Borg, 4, Jonathan Person, 2, Chris Czerapowicz, 2, Tim Schüberg, 2, Carl Engström, 1, Johan Löfberg, 1.