Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borde hållit hårdare i kopplet – kvinna döms efter hundattack vid buss

När kvinnan klev av bussen gick hunden till attack och bet två män. Kvinnan borde hållit hårdare i kopplet menar tingsrätten som dömer henne till böter.

I början av augusti förra året blev det tumult på en buss när en man och kvinna började bråka. Kvinnans hade med sig en hund som hon vaktade åt en vän. Hunden blev så aggressiv av bråket att busschauffören tog in den i förarhytten för att lugna ned den.

När kvinnan gick av bussen kom hunden lös och gick till attack mot två män och bet dem.

Tingsrätten menar att kvinnan borde ha sett till att ha kontroll över hunden, bland annat genom att hålla hårdare i kopplet. De dömer henne därför för brottet vållande till kroppsskada.

Straffet blir dagsböter på totalt 4 500 kronor.

De båda männen som blev bitna ville ha 5 000 kronor var i skadestånd, så kallad kränkningsersättning, men det säger tingsrätten nej till. Orsaken är att kvinnans handling inte var uppsåtlig, det vill säga hon släppte inte hunden med flit.

För pluskunder och prenumeranter [+]: Hatet tvingar fram självcensur och avhopp bland politiker: ”Det har blivit ett råare debattklimat”

För pluskunder och prenumeranter [+]: Planer på helt ny stadsdel i Nykvarn – med 750 bostäder: ”Det är jättemycket”