Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bopriserna skjuter i höjden i Södertälje

Det är högt tryck på bostäder i hela Södertälje. Lägenhetspriserna stiger mest, men även villor och radhus blir dyrare.

Annons

Göran Vigerland från Skandiamäklarna menar att Hovsjö har haft en rejäl uppgång i pris de senaste åren. Men Michael Lundholm från Länsförsäkringar fastighetsförmedling talar framförallt om Fornhöjden.

– För 4–5 år sedan kunde man köpa en trea i Fornhöjden för 500 000. I dag ligger den på 1,5–2 miljoner beroende på skick, säger han.

De bostäder som har bra pendlarförutsättningar blir allt populärare menar både Göran Vigerland och Michael Lundholm. Därför har exempelvis Nykvarn skjutit i höjden.

– Nykvarn har en stor fördel med snabbtåget på 30 minuter till Stockholm, säger Göran Vigerland.

Mäklarnas prognoser är att priserna fortsätter stiga.

De två senaste åren har kurvan uppåt varit extrem.

– Det handlar om att det inte finns så stort utbud. Och antal köpare har stimulerats av de låga räntorna, säger Michael Lundholm.

Göran Vigerland från Skandiamäklarna menar att även inflyttningen av människor från andra länder har fått priserna att skjuta i höjden.

– Många av dem är duktiga företagare. De vill bo nära sina vänner i Södertälje. Och de betalar bra, vilket driver upp priserna.