Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Book passar in i Orovics lagbygge

Spelskicklig, trygg med bollen och ett bra spelsinne. Syrianskas nye mittfältare Robin Book tror han har hamnat helt rätt – mitt i Bosko Orovics fotbollsfilosofi.

Det är första gången på superettannivå för Syrianskas nye skåning. Sedan tidigare finns ju bland andra Daniel Bennassar Nilsson och Victor Wernersson från samma landskap. 

– Det är ett stort kliv, och det återstår att se hur jag klarar mig. Men de senaste säsongerna i Eskilsminne (division 1) har jag gått från klarhet till klarhet, så jag har höga förhoppningar om att göra riktigt bra ifrån mig i Syrianska, säger Robin Book som blev klar redan i höstas men som nu gjort sina första veckor med laget.

Han beskriver sig själv som bolltrygg, spelskicklig och att han gillar spelet längs marken. Något som går i linje med den fotbollen som Syrianskas nye tränare Bosko Orovic vill spela.

– Det känns jättebra, och helt rätt för mig. Jag gillar verkligen hans fotboll. Han vill spela Barca-fotboll, det vill jag med, även om mitt favoritlag är Arsenal, säger Book och fortsätter:

– I Eskilsminne spelade vi lite annorlunda. Väldigt svenskt med långbollar och så. Därför känns det helt rätt att vara här och det var en av anledningarna till att det blev just Syrianska.

Hittills har han bara fått positiva intryck av laget och klubben. Men han menar att han har mycket att leva upp till när han är här som nyförvärv.

– Så är det alltid. Jag måste visa att jag vill ha en plats

i laget, och visst är det så att man är extra taggad när man är ny. Jag hoppas det märks på träning, säger Book.

Nu på söndag blir första gången han även får visa upp sig under match när Syrianska spelar sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet står SFK.

– Det kommer bli roligt att få spela match. Klart jag vill göra så bra ifrån mig som möjligt.

Bosko Orovic är nöjd över att ha fått in Robin Book

i laget, även om mittfältaren blev klar innan Orovic blev tränare för Syrianska.

– Han är absolut en spelare jag hade kunnat tänka mig att rekrytera. Jag har mött honom massvis med gånger när Qviding (Boskos förra klubb) spelat mot Eskilsminne. Och jag har verkligen gillat det jag sett, även om Eskilsminne inte spelar hans typ av fotboll så har man sett hans skicklighet de få gånger han fått ta hand om bollen. Jag tycker han passar in perfekt i det sättet som jag vill spela, och jag gillar det jag sett de här veckorna på träning, säger Orovic som ser fram emot mötet med SFK.

– Det ska bli roligt. Det är matcher som man utvecklas mest på. Det kommer att bli stor ruljangs på spelare och vi kommer att ha en forward och en mittfältare på prov med i matchen.

En som provspelat är Ahmed Abdultoafik. Han är fortfarande aktuell att fylla en av forwardsplatserna.

– Vi vet var vi har honom. Vi ska ha några till på prov. Sedan får vi utvärdera, säger Orovic.