Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bondes advokat prickades för jäv

Familjen Bondes juridiska ombud i arrendetvisten på Mörkö, advokat Nils Larsson, har tilldelats en erinran av Advokat­samfundet.

Det var i februari i år som Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd tilldelade advokat Nils Larsson en erinran för att han åsidosatt det som kallas god advokatsed.

Det anses ha skett när han som delägare i en advokatbyrå åtog sig uppdraget att företräda Bonde i arrendetvisten med stugägarna. Detta trots att en annan delägare i samma byrå tidigare företrätt en av sommarstugeägarna i arrendetvister mot Bonde.

Frågan har gällt om det därmed kan anses ha förekommit ett jävsförhållande på byrån, vilket sommarstugeägaren hävdat i den anmälan som nu utretts av Advokatsamfundet.

Stugägaren menar att all förtrolig information som lämnats till den andra delägaren nu i stället utnyttjats av Nils Larsson och familjen Bonde.

Nils Larsson, som hävdat att jäv inte förelegat, vill inte kommentera Advokatsamfundets beslut men bekräftar för LT att han avsagt sig uppdraget som ombud åt Bonde i den pågående arrendetvisten samt att det beror på den erinran han fått.

En erinran är den lägsta disciplinära påföljden när någon anses ha brutit mot god advokatsed.