Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomblapp hittad på Lillhaga - skolan utrymd

Lillhagaskolan skulle sprängas klockan 10.30. Det stod på hotlappen som hittades i skolan på tisdagen. Rektorn har utrymt lokalerna (UPPDATERAD 13.17).

Lokalerna utrymdes omkring 10.15, många hann inte få med sig ytterkläderna. Vid 10.45 var alla elever avprickade utanför skolan säger en lärare till LT. Klockan 11.15 står eleverna fortfarande kvar ute.

– Polisen samlar in vittnesuppgifter för att se om man kan få fram vem som har gjort det, säger Peter Forsberg, tf rektor på Lillhagaskolan från i dag.

Många av de utrymda eleverna är förvånade över veckans stökiga händelser på Lillhagaskolan enligt LT:s reporter på plats.

– Det är kaos, men det brukar aldrig vara något stök. Senaste veckan har det varit stökigt, säger en åttondeklassere till LT.

Larmet till polisen ska ha kommit strax efter klockan 10 på tisdagen.

– Min dotter ringde precis. Jag fick lugna ner henne, hon var ledsen och upprörd, och berättade att de stod ute på fotbollsplanen nu, berättar en förälder på telefon för LT vid halv elva.

Rektorn ska ha uppmanat eleverna genom skolans högtalarsystem att gå ut på skolgården.

– Min dotter berättade att de ropat ut via högtalarna att skolan skulle evakueras. Nu har de fått gå iväg ytterligare en bit från skolan, och polis är på plats. Min dotter upplever att allt är lugnt och kontrollerat, berättar föräldern för LT.

Föräldern säger att det känns oerhört tråkigt att det är oroligt på skolan:

– För mig är det en ny känsla, min dotter har hittills varit nöjd och trygg på Lillhagaskolan. Nu hoppas jag att de kommer till rätta med problemen, inte bara för elevernas skull utan också för personalens, det är ju en arbetsplats för många.

Klockan 12.30 fick eleverna gå hem och skolan var i princip tom. Rektor Peter Forsberg talade med sin personal och med polisen. Därefter togs avspärrningsbanden utanför skolan bort. På eftermiddagen kommer kommunens krisledningsgrupp träffas.

– Vi behöver få ut mer information till föräldrarna. Hur det ser ut, hur vi bedömer framtiden och vad vi gör för att skapa trygghet, säger Peter Forsberg till LT.

Strax efter lunch togs avspärrningarna runt skolan bort.

– Det är inte aktuellt med ett genomsök. Vi har skrivit en anmälan om grovt olaga hot, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Varför behöver ni inte söka igenom skolan?

– Det är ett beslut baserat på de uppgifter som finns.

Läs även: Tre utryckningar samma dag: översvämning, brand och hot