Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolag vill bygga åtta våningar i Nykvarn

Punkthus på sju åtta våningar vill ett bostadsbolag bygga intill Centrumvägen i Nykvarn.

2014 bytte drygt hundra hyresrätter på Stenkullevägen ägare. Köpare var nybildade Hyresbostäder i Nykvarn AB.

Nu vill samma bolag bygga ungefär lika många bostäder till – i tre hus på sju eller åtta våningar mellan Centrumvägen och sina befintliga hyreshus.

– Vi är väldigt förtjusta i Nykvarn. Vi tycker om lätttillgängligheten inom kommunens administration och vi tycker om närheten till Stockholm, säger bolagets Jack Gustafsson.

Finns det nog med intresserade för hundra nya hyresrätter?

– Det är jag helt övertygad om. Jag tror inte att det kommer att vara brist på folk utan på boenden även framöver, säger Jack Gustafsson.

Bolaget har lämnat in en ansökan om planbesked till Nykvarns kommun och väntar på svar.

– Vi är positiva till fler bostäder. Om det blir precis enligt förslaget kan vi diskutera under arbetets gång, säger samhällsbyggnadschef Bengt Andersson.

– Vi är positiva till att bygga på befintliga hus med en våning. De är tre våningar i dag. Platsen är intressant – det är entrén till Nykvarn.

Bakom Hyresbostäder i Nykvarn AB står samma personer som står bakom Alin och Hedenlund, ett bolag som förvaltar ett par tusen lägenheter i Stockholmsområdet.