Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bojkotta kryssningsfartyg som släpper ut skit i havet

Forskning visar att fartygen till skrupelfria redare spolar ut skit och avfall direkt i haven istället för att tömma tankarna på land.

De största fartygen kan ha kring 40 000 passagerare så det motsvarar ett avlopp från en mindre stad som går helt orenat rakt ut i vattnet.

Myndigheterna kan inte stoppa utsläppen eftersom det inte är olagliga, men är väl medvetna om vilka fartyg som är syndarna eftersom varje tanktömning registreras i de olika hamnarna, och det är ofta de samma ägarna till de syndande fartygen.

Det är således inte utan anledning som de skrupelfria kryssningsfartygen aldrig har några kännetecken stämplade på sina förbrukningsartiklar.

”Miljöpartierna” skiter bokstavligt talat även de i problemet och ”silar mygg och sväljer kameler” för att lura väljarna, för det enda de bryr sig om är deras egen karriär.

Roy Eriksson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare