Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende saknar varmvatten

Den fjärrvärmeledning i Västergård som läckt under julhelgen åtgärdades under måndagen. – Arbetet ska vara klart i kväll klockan 18, säger Susanne Stamreus, pressansvarig på Telge.

För att inte värmen skulle vara avstängd under julhelgen lagades inte fjärrvärmeledningen förrän i dag. Klockan fyra på morgonen stängdes värmen av i stora delar av Västergård. 14 timmar senare, klockan sex på kvällen slås den på igen. Läckaget som har uppstått beror på vanligt slitage.

Hur har arbetet fortskridit under dagen?

– Arbetet ska vara klart i kväll klockan 18 och allt går som planerat, säger Susanne Stamreus, pressansvarig på Telge.

Boende i Västergård hörde av sig till LT med klagomål på att temperaturen i deras bostäder sjönk under 19 grader samtidigt som deras hyresvärdar brustit i informationen om avstängningen av värmen.

– Vi visste inte att de skulle stänga av värmen och varmvattnet. Det verkar bara vara Telge Bostäder som satt upp lappar. Det känns kyligt och termometern står på 18,6 grader. Det är inte så farligt men det sjunker hela tiden. Det finns inget varmvatten heller, säger Richard Adolfsson, boende på Erikshällsgatan.

Läs även denna artikel som LT publicerade förra veckan: Värmen stängs av efter jul.