Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende i Hovsjö hjälper brandkåren: ”Snabb första insats på plats”

I lördags släckte en boende i Hovsjö sin första bilbrand i området. Det är en del av Södertörns brandförsvarsförbunds satsning på civila insatspersoner. Nu finns det två personer som blivit utbildade av brandförsvarsförbundet för att kunna göra en snabb första insats på plats innan brandkåren hunnit komma fram till platsen.

De två civila insatspersonerna i Hovsjö är båda utbildade i hur man gör en första insats vid brand i byggnader eller bilar, men även hjärt-lungräddning. Båda blir larmade genom sina mobiltelefoner, samtidigt som brandmännen får larmet.

I ett Facebook-inlägg skriver Södertörns brandfrsvarsförbund:

”I området Hovsjö i Södertälje finns nu två civila insatspersoner (CIP). Syftet är främst att kunna göra en snabb första insats innan våra styrkor hunnit till platsen, men också att hjälpa oss att möta medborgarna på olika sätt. (...) I lördags släckte en av CIP:arna sin första bilbrand. En av våra brandbilar anslöt strax efter och kunde konstatera att det var en lyckad insats!”

Inlägget har gillats och delats flera gånger och i kommentarerna frågar en person efter liknande utbildning i Haninge.