Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende evakuerades efter granatfynd i Fornhöjden – polisens bombgrupp kallades in

Polisens bombgrupp har kallats in till en adress i Fornhöjden efter att en granat hittats på en gräsmatta.

Enligt initiala uppgifter till SOS Alarm är det någon slags granat som hittats utomhus på en gräsmatta vid skogen. SOS fick larm från polisen om händelsen vid 12.07, men polisen fick in uppgifter om fyndet redan 08.41 på morgonen.

Polisen är ännu så länge förtegen kring omständigheterna kring insatsen, men under förmiddagen kom larm om ett föremål som fick polisen att rycka ut och kalla in bombgruppen.

– Det rör sig om någon typ av pjäs. Vi vet inte om den är skarp eller oskarp och då måste vi ta det säkra före det osäkra och ta in bombgruppen, säger Lollo Amkeus, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Södertälje.

– Vi hittar sådana här med jämna mellanrum och då måste vi hantera det, säger Lollo Amkeus.

Det är stort pådrag på platsen. Polisen har spärrat av området kring granaten. Enligt LT:s reporter på plats har en eventuell evakuering inletts.

Strax före ett gick polisen ut med ett pressmeddelande om händelsen och berättade också att ett hus har utrymts och kommer vara utrymt under den tid som bombgruppen arbetar.

Strax före två hävdes avspärrningarna och de boende som evakuerats har fått komma tillbaka till sina lägenheter.

Granaten har nu tagits om hand av bombgruppen och förts bort. Polisen räknar inte med att ha svar på om den var skarp eller inte förrän efter helgen.