Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boel protesterade mot p-protesten

90 minuter. Så lång blev den avslutande debatten om höjda P-avgifter i centrum. En debatt som innehöll ord som ”djungelns lag” och ”Fantomen”.

Annons

Majoritetens förslag gick igenom. Det blir höjda p-avgifter och förlängd betaltid i centrum. Trots protester.

– Jag har respekt för vad folk tycker, men att använda uppblåsta siffror gynnar ingen. Återremissen har gjort att vi hunnit se igenom proiststlistorna och de innehåller tomma sidor, några med exakt samma handstil rakt igenom och med påhittade namn som ”Fantomen”, ”Donald Trump”, ”Jeff Bush” och ”Boel Godner”, sa Boel Godner, S plötsligt efter att upprorsmännen Banovac (L), Hawsho (L) och Barsom (M), uppbackade av Halef (KD) ivrigt debatterat för avslag.

–Mitt engagemang är genuint, trist att höra att du inte tar protesterna på allvar. De lustiga namnen är inte medräknade, sa Sandro Banovac.

–Hade du tänkt att vi skulle hinna med att kolla alla namn?, frågade Ackad Barsom (och fick ett rungande ja från rödgröna sidan).

– Det har sagts mycket redan om detta, men ärendet är illa berett. Jag förstår kritiken mot att det finns namn som är påhittade, men det är inte bra att Boel förminskar dem som faktiskt har skrivit under, tyckte Tage Gripenstam (C).

–Du nonchalerar oss. Du räknar upp ett tiotal namn som kanske inte stämmer. Du raljerar vårt engagemang. Vi tar seriöst på vår uppdrag, sa Metin Hawsho.

Och så slutade det med votering. De rödgröna vann med 33–31.

Läs rapporteringen från kommunfullmäktige här!