Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boel Godner saknar verklighetsförankring

Annons

Sverigedemokraternas gruppledare Beata Milewczyk uppmanade (LT, 21 augusti) kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) att ta sig upp ur sandlådan när det gällde hennes inställning till vårt parti. Intervjun med Godner (LT, 24 augusti) visar att hon inte lyckats särskilt väl med det.

Det är tydligt att Godner känner sig djupt oroad över SD:s framgångar i opinionen. Så pass oroad att hon är beredd att samverka med ett parti som Moderaterna, som hon gång efter annan gått mycket hårt åt i såväl fullmäktige som andra sammanhang.

När det gäller att klämma åt SD verkar det emellertid inte finnas några gränser för Boel Godner och hennes partikamrater. I LT-intervjun påstår Godner exempelvis, på fullaste allvar får man förmoda, att SD:s krav på att invandrare ska assimileras – det vill säga anpassa sig till svenska seder och bruk – är ”förfärliga”. Jag är dock övertygad om att många av Boel Godners egna partikamrater anser att detta är ett högst berättigat krav!

Ta vidare KS-ordförandens ständiga mantra om att SD ”ställer grupper mot varandra” och att detta skulle indikera att ”alla är inte lika mycket värda”. Detta är ett totalt intetsägande påstående som kanske låter bra rent retoriskt men som saknar verklighetsförankring.

Då ska man komma ihåg att Godners eget parti, maktpartiet fram andra i svensk politik, sedan sitt grundande 1889 bygger hela sin socialistiska ideologi – klasskampen - på att ställa grupper mot varandra: företagare mot anställda, rika mot fattiga, borgare mot arbetare, kvinnor mot män och nu sverigedemokrater mot alla andra.

Jag kan hysa en viss förståelse för att ledande socialdemokrater som Boel Godner känner sig desperata. Praktiskt alla opinionsmätningar tyder ju på att Socialdemokraterna kommer att göra sitt sämsta val sedan den allmänna rösträtten infördes. Dock borde man kunna förvänta sig mer av kommunstyrelsens ordförande än den vilda sluggning hon nu ägnar sig åt.

Tyvärr tror jag dock inte att Boel Godner, trots Beata Milewczyks vällovliga uppmaning, kommer att göra något allvarligt försök att ta sig upp ur sandlådan.

Tommy Hansson (SD)

vice gruppledare, kandidat till fullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel