Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boel Godner kan få utmärkelse för mogna kvinnor: "Jag är hedrad, rörd och glatt överraskad"

Boel Godner (S) kan bli Årets Mappie 2017. Utmärkelsen, som årligen delas ut av M Magasin, ska lyfta fram mogna kvinnor som förebilder. "Jag är hedrad, rörd och glatt överraskad", skriver kommunalrådet på sin Facebooksida.

Priset Årets Mappie delas årligen ut av M Magasin och syftar till att lyfta fram kvinnliga företrädare över 50 år. Nu har kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S), blivit nominerad i kategorin Årets maktmappie.

Läs också: Boel Godner: "Inga flyktingar, ingen tunnelbana"

I en kommentar till nomineringen skriver Godner på sin Facebooksida:

"Jag är hedrad, rörd och glatt överraskad över att vara nominerad i kategorin Årets maktmappie. Motiveringen är som en varm omfamning av vårt kära Södertälje och vårt sätt att åstadkomma förändringar tillsammans. Rösta gärna, det finns många kvinnor att välja mellan."

Så här lyder M Magasins motivering till nomineringen av Boel Godner som Årets maktmappie 2017:

Läs också: Boel Godner: ”Jag hatar ebo”

"Leder Södertälje kommun som klarar flyktingmottagandet bättre än hela stater, har lyckats stävja brottsligheten och fått skolan på rätt köl igen. Visar att man trots en tuff verklighet genom tydlighet och samarbeten kan nå långt. Kommunen har slagits mot många svårigheter, som när Astra Zeneca lade ner forskningsenheten 2012 och långt över 1 000 personer förlorade jobbet, brottsligheten som spreds som en farsot, en skola i kris. Mitt i allt detta kom flyktingvågen, och Boel Godner tog strid för att kommunerna måste ta sitt ansvar och skapa ett bra mottagande. Hon fick alla – polis, myndigheter, kommunala instanser – att samarbeta för en förändring, och nu syns ljuspunkterna."

Läs också: Statlig rapport dömer ut Södertälje – men får mothugg av Boel Godner

I fjol tilldelades SVT-profilen Marianne Rundström utmärkelsen i kategorin Årets maktmappie.

Här kan du se övriga nominerade i kategorin.

Mappie

Står för Mature Affluent Pioneering People, på svenska ungefär Mogna Attraktiva Pionjärer.

Källa: M Magain