Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boel Godner invald i SKL:s styrelse

I fredags valdes kommunstyrelsens ordförande Boel Godner in i SKL:s styrelse. Södertäljes erfarenhet av flyktingmottagande kan vara ett av skälen tror hon.

”Bra, stort och viktigt”. Det var Boel Godners känslor om hur det kändes att ha blivit invald i Sveriges kommuner och landstings (SKL) styrelse när LT pratade med henne på söndagseftermiddagen. Hon hade då precis meddelat händelsen via Facebook. Boel Godner tror att Södertälje med sin långa erfarenhet av en stor invandring kan bidra med mycket i SKL.

– För tio år sedan var vi där många andra kommuner är i dag. Vi har gått igenom det många går igenom nu. Jag tror det är viktigt att vi får vara med och berätta om det. Då behöver inte alla gå igenom samma kris utan vi kan bidra på ett sätt som lugnar, säger hon.

Boel Godner tror också att kommunens långa erfarenhet av flyktingmottagande var en av anledningarna till att hon valdes in i styrelsen. Det är också en av de viktigaste frågorna hon vill vara med och driva i SKL.

– Nästan allting handlar om flyktingmottagandet i Sverige som är nytt för många kommuner. Man vet inte riktigt hur man ska förhålla sig till allt det nya som sker. Där tror jag att jag kan bidra i de frågor som Södertälje kanske har mest erfarenhet av utav alla kommuner i hela landet.