Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boel Godner: "Inga flyktingar, ingen tunnelbana"

Ingen flyktingmottagning, ingen tunnelbana. Den modellen kan Boel Godner tänka sig för att få stopp på kommuner som vägrar ta emot flyktingar.

Nyligen gick m-styrda Täby kommun norr om Stockholm ut med att de inte tänker ta emot den mängd flyktingar som anvisats av migrationsverket. Tidigare gjorde likalededs M-styrda Ekerö likadant.

Det har fått Södertäljes kommunalråd Boel Godner att reagera.

I en debattartikel på Dagens Samhälle, en branschtidning för kommunala beslutsfattare, skriver hon att det beteendet måste få konsekvenser.

En åsikt hon utvecklar när LT ringer och frågar.

– Böter tror jag inte är en sån bra idé, jag kan tänka mig att de här kommunerna gärna betalar för att kunna smita undan att ta ansvar, men när man inte följer lagen så måste det få följder, säger hon.

Men vad skulle det kunna vara för följder?

– Om infrastruktursatsningar görs som de är berörda av så kan jag tänka mig att de inte får skulle få del av det. De tar inte sitt ansvar för regionens utveckling, varför ska de då få ta del av regionens satsningar, säger hon.

Så lite krasst, "Om ni inte tar emot flyktingar får ni ingen tunnelbana"?

– Ja, så skulle man kunna säga.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!