Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bodström ställs mot väggen: "Fanns anledningar till att jag lämnade"

Artikel 5 av 6
Kritiken mot Bodström som landshövding
Visa alla artiklar

Thomas Bodström menar att incidenter som gjorde att han lämnade Allras styrelse, som nu utreds av ekobrottsmyndigheter. I veckan skulle han tillträtt som landshövding.

Under Sveriges radios Söndagsintervjun med exministern Thomas Bodström, medgav han att det fanns anledningar till att han lämnade skandalomsusade Allras styrelse. Men han ville inte gå in på detaljer skriver Sveriges radio P4.

– Det var saker som hände som fick mig att känna att då vill jag inte vara kvar i den här styrelsen, här vill jag inte stanna kvar längre, säger Thomas Bodström till SR.

Thomas Bodström, som tidigare haft advokatkontor i Geneta, fick i Söndagsintervjun svara på frågor om sin inblandning i Allras styrelse och turerna kring hans tidigare utnämning till landshövdning för Stockholms län.

Läs mer: Exministern med kontor i Geneta blir ny landshövding

Kändisadvokaten säger att han tackade ja till styrelseposten i Allra för att kunna styra företaget i rätt riktningen.

– Det är ju en bransch som är under utveckling och fått mycket kritik, det fanns också kritik sedan lång tid tillbaka om försäljningsmetoder, och då är det ju mer spännande att kunna utveckla och kunna göra saker bättre, säger Bodström.

Thomas Bodström är inte misstänkt för brott. Han lämnade Allras styrelsen innan det framkom att bolaget misstänks för att ha förlorat 242 miljoner kronor på grund av oegentligheter, som ska ha skett 2011 och 2012.

Läs mer: Ledare: Reidar Carlsson: Thomas Bodström bör inte bli landshövding nu

I veckan skulle Bodström tillträtt som landshövdning för Stockholms län. Som LT tidigare rapporterat drog regeringen i mitten av oktober tillbaka sin utnämning av exministern som landshövding i Stockholms län. Motivet ska ha varit att flera andra politiska partier saknar förtroende för Thomas Bodström.

Läs mer: Regeringen drar tillbaka sitt utnämnande – Thomas Bodström får inte bli landshövding

Läs mer: Bodströms badkarskrav blir huvudbry för myndigheterna

■ ■ Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72001 (du måste börja meddelandet med "LTS TIPS") eller mejla [email protected] . Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.